klickER

Igre koje će vas raspametiti. Doslovno.

klickER je igraonica za odrasle i one koji se osjećaju dovoljno zrelo da mogu da budu zaključani u prostoriji iz koje pokušavaju da pronađu izlaz u ograničenom vremenu ni iz kakvog posebnog razloga osim da se – zabave.

klickER igre su igre bijega iz prostorije – escape room, nastale u želji mudrih ljudi da istoimenu video igricu presele u stvarni svijet. I tu se stvarnost otprilike završava i počinje mašta u koju ćete biti zarobljeni dok ne pronađete smjernice, ne odgonetnete zagonetke, ne riješite misteriju i ne pobjegnete nazad u stvarni svijet. Biće tu malo panike dok sat otkucava, možda će biti potrebno malo pomoći voditelja igre i vjerovatno će biti dosta smijeha. Ubrzo nakon izlaska shvatićete da ste završili vrlo ozbiljan zadatak, da se dugo ni vi ni vaše društvo niste tako gledali, slušali, zapažali, promišljali, da ste rijetko kad bili tako brzi, kreativni, organizovani. Da ste rijetko kad bili tako – stvarni.

A družili ste se sa svojim stvarnim prijateljima – ne s onim s kojim ste najviše u kontaktu preko društvenih mreža. I stvarno ste bili zaključani. I stvarno ste uspjeli da se oslobodite. I tako biste i da su vas stvarno oteli vanzemaljci, da vas je stvarno vještica zaključala na posljednjem spratu svog beskonačno visokog dvorca, da spasavate svijet od virusa koji ljudsku vrstu pretvara u zombije. Jer ste koristili najmoćnije što imate – svoj mozak. 

Dolazak u klickER je izlazak za one koji izlaze da bi se zabavili, da bi se družili sa svojim (stvarnim) prijateljima. Escape room je za one koji koriste sva čula – koji gledaju i vide, slušaju i čuju, dodiruju i osjete, mirišu i namirišu, vole okuse i imaju ukusa. Escape room nije za one koji izlaze da bi slušali razgovore za drugim stolom, za one koji izlaze samo da bi gledali i bili viđeni. Escape room je igra za ljude koji vole da se zabavljaju rješavanjem zadataka, napredovanjem. Escape room je igra za ljude koji misle da vole da pobjeđuju druge, ali uvijek pronađu način da se takmiče sami sa sobom.

Escape room je igra i za djecu – za djecu onih odraslih koji se igraju sa svojim klincima i koji svoju djecu podučavaju u astmosferi rješavanja problema, ne pamćenja nečijih ranije utvrđenih rješenja.

Ako se pronalazite među onim koji bi mogli da spase čovječanstvo od vještačke inteligencije i želite da se stvarno dobro zabavite, ugasite tv i računar, pozovite prijatelje, izađite napolje, ostavite telefon na neko vrijeme, zaronite u svijet nestvarnog i rješavajte stvarne zadatke. Koristite mozak da gledate, slušate, dodirujete, da odgonetnete zagonetke, ispunite misiju. Koristite mozak da uživate s prijateljima, da se zabavite, da se još bolje upoznate i zbližite, da imate novu temu za prepričavanje, da u memoriju svog mozga dodate novu lijepu uspomenu. Jer mozak voli uspomene i ima dosta memorije. Daleko više od vaših naloga na društvenim mrežama.

Kapacitet mozga čovjeka je oko kvadrilion, što je dovoljno memorije da se u nju smjesti cijeli Internet. Prosječan mozak dnevno proizvede 50 hiljada misli, a njegova radna memorija u sekundi može da podnese više od hiljadu procesa. Mozak ima 100 milijardi neurona, od kojih svaki može prenijeti 1.000 nervnih impulsa u sekundi i ostvariti desetine hiljada istovremenih kontakata s drugim neuronima. Informacije u ljudskom mozgu putuju brzinom 430km/h, što je brže od Formule 1.

Prosječan koeficijent inteligencije čovječanstvo je od 19. vijeka „uspjelo” da spusti za 13. Ljudski mozak i danas je najmanje 30 puta jači od najjačih do sad napravljenih superračunara. Još imamo šanse. Koristi mozak. Koristi klickERe.

Imate pitanja?

...pišite nam.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Pravila su jednostavna.

  Sve ostalo nije.

  Zaklučani ste u sobu.

  Pronađite način da ostvarite misiju i oslobodite se.

  Prije nego što vam istekne vrijeme.

  Koristite sva čula.

  Sve što vam je potrebno je u sobi. I u vama. Gledajte, slušajte, dodirnite. Ponešto ćete moći namirisati, ponekad i okusiti.

  Pronađite smjernice.

  Tragovi će vas voditi do rješenja, ali i do novih zagonetki. Ponekad su vrlo vidljivi i očigledni. Ponekad su skriveni i zagonetni.

  Odgonetnite zagonetke.

  Prepoznajte veze i odnose među tragovima, smjernicama, predmetima. Uočite logične zakonitosti očiglednih nelogičnosti.

  Dešifrujte šifre.

  Otkrijte dobro čuvane tajne i pronađite rješenja, lozinke i kodove koji će vam otključati katance, brave i put ka dalje.

  Otključajte zaključano.

  Nije zaključan samo izlaz ka slobodi. Tu su i ormarići, sanduci, kovčezi... Ali ne zaboravite: nije zaključano sve što je zatvoreno.

  Riješite misiju...

  ... i oslobodite se. Ali ne zaboravite da vam je u svakoj klickER igri povjerena zahtjevna misija i da se ozbiljno računa na vas.

  Igrači o nama...

  Thomas
  Thomas
  @thomasgM3825MX
  Read More
  ... We did the magic-themed room and were blown away by the level of immersion and the incredible world we found ourselves in, filled to the brim with puzzles and secrets. We spent an hour and a half casting various spells and truly felt like we were doing magic by the end...
  Vedran
  Vedran
  @Kraja_fun
  Read More
  If you are one of those who really like to challenge yourself and your brain, then this is the place to visit. Even if you have visited already other escape rooms, you will see that this is something different. Soon enough will you notice, that this one is right out of a movie (not one with a low budget).
  Ivan
  Ivan
  @ivan_E6383XE
  Read More
  Nice room (Poker, they'll soon have another one), a lot of challenges in room with some original things unique to this place. Very nice crew behind it! 🙂
  Jan
  Jan
  @JanMisteryGuest
  Read More
  We visited a few escape rooms before and this one is one of the most challenging ones. It has a lot of elements and a lot of tasks. Also really helpful and friendly stuff! Go and try it out!
  Previous
  Next

  pitanja i odgovori.

  pišite nam za ostala pitanja...

  Šta je escape room?

  Escape room ili „soba za bijeg“ je igra u stvarnom svijetu u kojoj igrači u ograničenom vremenu treba da otkriju smjernice, riješe zagonetke i pronađu izlaz iz ograničenog prostora u koji su zatvoreni.

  Da li smo zaključani u sobu?

  Da. I u svakoj igri postoje dva načina da izađete napolje: jedan je da završite igru i pronađete način da izađete iz sobe; drugi je da vam voditelj igre otvori vrata u trenutku kad kažete da odustajete ili kad vam istekne predviđeno vrijeme.
  Naravno, u bilo kojem trenutku. Ali ukoliko jednom izađete, ne možete se vratiti nazad u istu igru.
  klickER igre traju od 66 do 222 minute (trajanje zavisi od igre koju izaberete). Pored toga, trebalo bi da dođete 20 minuta prije igre kako bismo vam objasnili pravila i kako biste se pripremili za igru. Takođe, računajte da ćete izgubiti još najmanje 10ak minuta poslije igre dok vas fotografišemo i saberemo utiske.
  Mozak. Ništa osim sebe svakako ne možete da unesete u sobe.
  Možete igrati i potpuno dotjerani za izlazak, jer naše igre nisu posebno fizički zahtjevne. Najbolja preporuka je ipak udobna obuća i odjeća. Kostimi u skladu s temom su apsolutno dobrodošli. 😉
  Ostaćete zauvijek zaključani. 🙂 Šalimo se. Voditelj igre može vam pomoći da riješite neke zagonetke, ukoliko to želite.
  Bezbjedno je. Nema ništa u našim sobama što bi moglo da vas povrijedi ukoliko sobe i sve u njima budete koristili u skladu sa zdravim razumom i jasnim upustvima. Takođe, voditelj igre vas sve vrijeme vidi i čuje, te može reagovati u sekundi ukoliko se desi bilo šta nepredviđeno (npr. stvarno se pojave vanzemaljci ili slično).
  Sve klickER igre su na srpskom i engleskom jeziku.
  Ne. Svi redovni termini u klickER igrama su zatvoreni - igrate se samo s ekipom s kojom ste došli.
  klickER igre su osmišljene i napravljene za odrasle. Međutim, igraju ih i djeca. Klinci stariji od 13 godina mogu samostalno da igraju, dok s mlađim mora biti neko stariji u sobi. Igrači mlađi od 18 godina mogu igrati samo ukoliko njihovi roditelji/staratelji potpišu saglasnost za igru.
  Može. Ali nije zanimljivo. Uvijek ćemo vas savjetovati da ne ponavljate igru, ali ako insistirate, igraćemo se ponovo.