pitanja i odgovori

Šta je escape room?

Escape room ili „soba za bijeg“ je igra u stvarnom svijetu u kojoj igrači u ograničenom vremenu treba da otkriju smjernice, riješe zagonetke i pronađu izlaz iz ograničenog prostora u koji su zatvoreni.

Da li smo zaključani u sobu?

Da. I u svakoj igri postoje dva načina da izađete napolje: jedan je da završite igru i pronađete način da izađete iz sobe; drugi je da vam voditelj igre otvori vrata u trenutku kad kažete da odustajete ili kad vam istekne predviđeno vrijeme.
Naravno, u bilo kojem trenutku. Ali ukoliko jednom izađete, ne možete se vratiti nazad u istu igru.
klickER igre traju od 66 do 222 minute (trajanje zavisi od igre koju izaberete). Pored toga, trebalo bi da dođete 20 minuta prije igre kako bismo vam objasnili pravila i kako biste se pripremili za igru. Takođe, računajte da ćete izgubiti još najmanje 10ak minuta poslije igre dok vas fotografišemo i saberemo utiske.
Mozak. Ništa osim sebe svakako ne možete da unesete u sobe.
Možete igrati i potpuno dotjerani za izlazak, jer naše igre nisu posebno fizički zahtjevne. Najbolja preporuka je ipak udobna obuća i odjeća. Kostimi u skladu s temom su apsolutno dobrodošli. 😉
Ostaćete zauvijek zaključani. 🙂 Šalimo se. Voditelj igre može vam pomoći da riješite neke zagonetke, ukoliko to želite.
Bezbjedno je. Nema ništa u našim sobama što bi moglo da vas povrijedi ukoliko sobe i sve u njima budete koristili u skladu sa zdravim razumom i jasnim upustvima. Takođe, voditelj igre vas sve vrijeme vidi i čuje, te može reagovati u sekundi ukoliko se desi bilo šta nepredviđeno (npr. stvarno se pojave vanzemaljci ili slično).
Sve klickER igre su na srpskom i engleskom jeziku.
Ne. Svi redovni termini u klickER igrama su zatvoreni - igrate se samo s ekipom s kojom ste došli.
klickER igre su osmišljene i napravljene za odrasle. Međutim, igraju ih i djeca. Klinci stariji od 13 godina mogu samostalno da igraju, dok s mlađim mora biti neko stariji u sobi. Igrači mlađi od 18 godina mogu igrati samo ukoliko njihovi roditelji/staratelji potpišu saglasnost za igru.
Može. Ali nije zanimljivo. Uvijek ćemo vas savjetovati da ne ponavljate igru, ali ako insistirate, igraćemo se ponovo.