Želite se igrati na poslu? Tražimo pojačanje (oglas za posao)!

klickER timu treba pojačanje. Starim voditeljima igre osladio se period pandemijskog nerada, pa smo sve sporiji i tromiji i treba nam svježa krv da radi stvari koje se nama više ne rade.

Naravno da se šalimo. Puni smo energije i prespremni za nove igre, ali igara je sve više, a sve više je i ideja za nove igre koje neko treba da realizuje. Zato nam treba još (najmanje) jedan voditelj igre (game master).

Oni koji su bili u escape room-u znaju da je to djevojka ili momak koji vas dočeka kad stignete na ugovoreni termin, smara vas 20 minuta nekim pravilima, savjetima i pričom o vašoj igri, od čega ni 20% ne pohvatate i ne upamtite, pa vam onda još tokom igre „drobi“ na mikrofon. Vi joj/njemu tokom igre obično kažete/pomislite da je dosadan/na i da vam ne treba pomoć, a kad izađete napadnete ju/ga što vam ništa nije htjela/htio pomoći.

Voditelj igre vas onda fotografiše i ispituje kako vam je bilo, šta vam je bilo najzabavnije, najsloženije, šta vam je bilo dosadno. Vi samo čekate da je/ga se riješite, da izađete i konačno počnete prepričavati svoje anegdote i fenomenalno escape room iskustvo sa svojim društvom.

Ekipe posebno dobrog srca ponude se da voditelju igre pomognu da spremi sobu i resetuje igru za novu ekipu, ali vas on/ona uvijek odbije jer „nema potrebe. začas će on/ona to.“ Zapravo, u tom haosu koji ste ostavili samo joj/njemu još vi trebate da se vrzmate po sobi i igri koju realno žmireći može vratiti na početnu poziciju za igru.

Ovaj posao za one koji nisu bili u escape room-u možemo oglasiti otprilike ovako: Tražimo vedru, energičnu i posvećenu mušku ili žensku osobu za rad u igraonici u koju ljudi dolaze da ih zaključate u sobu i onda ih gledate i slušate dok se oni pate tražeći način da iz te sobe izađu.

Sve u svemu, nije ovo lagano zarađen hljeb. 🙂 Honorarni posao je u pitanju, a imate posla onoliko koliko ima termina za igru. Kinta je dobra, s obzirom na to koliko posla ima i šta radite na poslu.

Nema posebnih uslova za posao. Potrebno je da znate sva slova i ponešto brojeva, da ne gurate prste u utičnice i ne oštećujete inventar. Slično kao i u slučaju igranja escape room igara. Ali nemojte da vas to pretjerano ohrabri. Tražimo bistru i zabavnu osobu koja će se dobro uklopiti u tim kojem je igranje na poslu – u opisu posla. A klickER tim je mali i vrlo zahtjevan.

Možete nas impresionirati slanjem svojih si-vi-jeva, ali ćemo biti srećniji ako nas poštedite toga i učinite nam čast i zadovoljstvo pozivom na 066609990 da se dogovorimo kad se možemo vidjeti i proćaskati 10ak minuta o igranju, igrama, životu. 🙂

Javite se ako želite da se igrate na poslu. 😉

Leave a Comment