pRocEs – strogo nepravedna i nekorektna igra!

pRocEs je nova klickER igra u kojoj će vam biti povjeren vrlo osjetljiv i složen zadatak da oslobodite 16 (ne)pravedno osuđenih… 

Izuzetno ugodna, udobna i uredna igra

Možda ste čuli za Banjalučki veleizdajnički proces. A možda je bolje da niste. Vjerovatno ćete se obradovati što ova igra traje „samo“ 55 minuta, što nema dosadnog uvoda i priče s voditeljem igre, što sve svoje sa sobom nosite u sobu, što možete u toalet tokom cijele igre i niz sličnih, potpuno nebitnih detalja. Ali nemojte se prerano radovati. Sve ugodno i udobno osmišljeno, napravljeno i namješteno u ovoj sobi ima samo jedan cilj – da vas opusti na početku i (pomalo) izludi do kraja.

Taman ste navikli da kod nas „izazovno“ vrlo često znači tumaranje po (mračnim) sobama prepunim svega, u kojim su od nebitnih detalja brojniji samo bitni detalji i zagonetke koje treba da riješite. Skoro da ste navikli i na prilično složene misije, autorske priče, likove i događaje, fikciju koja je uglavnom neka predstava stvarnosti. Odlično. Ali…

pRocEs se ne dešava u mraku. Ima sasvim dovoljno svjetla, a ni priča nije mračna koliko je bila ili može da bude. Sve što je u sobi uglavnom vam treba i toga uopšte nema puno. Nema mnogo ni zagonetki. Sve je pregledno, jasno, složeno tako da tačno znate šta treba da riješite, kako to da riješite i šta dalje s tim rješenjima.

Pa, u čemu je onda problem?

Imate 16 problema, odnosno slučajeva koje treba da riješite kako biste oslobodili 16 presuđenih na smrt zbog veleizdaje. Ukoliko želite da ih oslobodite (a oslobađajući njih, oslobodićete i sebe), treba da se upoznate sa svakim pojedinačnim slučajem i za svaki u sobi pronađete odgovarajući oslobađajući dokaz ili argument. Ko je uopšte rekao da je to problem? Dokazi jesu malo nesvakidašnji, a argumenti uglavnom van pameti, ali… snaći ćete se.

Pravničko znanje i vještine – ako ih imate – možete slobodno da ostavite kod kuće. Kao i osjećaj za pravdu i moral.

Više informacija o igri, kao i rezervacija termina su na klickeri.com/pRocEs ili na 066609990.

Leave a Comment